Rörös vägvisare / by Alexander Nikolis

De sade inte så mycket, bara några enstaka gnäggningar. Men deras sätt att ta sig fram talade om att de hade lärt känna dessa marker bättre än någon annan. Trots deras långsamma rörelser så tycktes det vara som om deras väl valda steg förde dem framåt snabbare än oss andra, med våra förvirrade skutt och lätta kroppar som fångades i vinden. Ja, vissa av dem till och med ser ut att vara delar av landskapets konstant skiftande form. Men vår smått vilsna nyfikenhet och deras säkra erfarenhet ställdes knappast mot varandra, för de var lika nyfikna på oss som vi var på dem. Så deras erfarenhet av att sätta liv i landskapet blev väl mött av vår erfarenhet av att ta tillvara på minnen och berättelser.

(Utflykt till Rörö 17 november med Fotograferna i Väst. Ursäkta för mängden bilder.)