Närcon 2014 / by Alexander Nikolis

Jag sitter nu och arbetar med bilder efter en helg på Närcon 2014! Närcon är ett konvent för östasiatisk populärkultur och allmän nördkultur och hålls på sommaren och vintern varje år i Linköping. Detta årets konvent bestod av ca 7000 besökare, en massa fantastiska cosplays, sömnbrist i en stökig sovsal och 28-30 graders värme. Men bäst av allt: Tid och mys med underbara vänner som man sällan får möjlighet att träffa annars! På konvent brukar jag mest gå runt och umgås med mina vänner och kolla på uppvisningar, kika på olika färgglada saker till försäljning och knapra på alldeles för dyr Pocky. Men som fotointresserad försöker jag alltid hinna med några fotosessioner med mina cosplayande vänner!

Att fotografera cosplay är, förutom ibland stressigt och rörigt, fantastiskt roligt! Att porträttera både karaktären och personen innanför dräkten, anpassa miljön och ljuset för att iscensätta och berätta på ett fantasifullt sätt är verkligen god träning för det kreativa sinnet. Om du är fotointresserad och känner någon som håller på med cosplay, ge cosplayfoto ett försök. Med viss tur, bra miljö och karaktär så kan det kännas som att hoppa in i film och fotografera!

Mingelfoto, uppvisningsfoto och liknande sköts av Närcons egna fotografer och går att se på deras: Flickr

Så här kommer några teasers av vilka jag hann med att fotografera. När jag är klar med alla bilder kommer jag att uppdatera cosplayportfolion. Tack till mina underbara vänner som ställde upp!

Super Mario: Peach & Daisy
Cosplay: Emma Olsson & Elin Fahrman

Kingdom Hearts: Roxas
Cosplay: Birthbysleep - Dem Dem 

Black Rock Shooter: Insane Black Rock Shooter
Cosplay: Chrono Cosplay